0123 - 77 00 00   vardagar 09.00 - 11:00 / 13:00 - 17.00   |   Kundtjänst   |   Betalning & leverans   |   Om oss   |

Barn i alla rum 

Barn spenderar mycket av sin tid i resten av hemmet och allt som ofta ligger det leksaker i hallen och gossedjur i din egen säng. Barn behöver ta plats och vara med oss vuxna, speciellt mindre barn tyr sig gärna till föräldrarna och vill gärna vara med, hjälpa till eller titta på. Det finns en hel del som du som föräldrar kan göra på inredningsbiten för att underlätta för både dig och ditt barn. En av de viktigaste åtgärder du kan göra i ditt hem är att göra rum för barnen att finnas nära dig som förälder även om de inte aktivt deltar i vad du gör, det kan vara en enkel grej som att ha ett gäng gosedjur i soffan så barnet har sina kompisar med medan hon eller han tittar på Bolibompa. Ett bra tips är att göra en del av köket till barnets egna, en mysplats med en kudde, filt och ett gosedjur där barnet kan vila efter dagis medan du gör iordning middagen.

Vardagsrummet

Spenderar ni fredagskvällarna i soffan med tacos och idol? Då kan en avtagbarklädsel på din soffa vara guld värt om det råkas spillas. Barn gillar möbler som är anpassades för deras egen storlek, vi har ett gäng barnmöbler som passar den mer vuxna stilen i vardagsrummet i vårt sortiment. Har ungarna över kompisar på TV-spelstunering titt som tätt? För att slippa ha ett gäng tv-spel liggandes på vardagsrumsgolvet är det bra att ha en rejäl TV-bänk som kan sluka alla spelkonsoler, sladdtrassel och DVD-filmer. Ett gäng sittpuffar löser tillfälliga sittplatser om soffan redan är full. Byggs tågbanan ut och fortsätter i vardagsrummet hemma hos dig? Ibland får inte barnen plats med sin lek i sitt rum och flyttar då ut till det oftast större vardagsrummet. Då kan det vara bra att ha en stor mjuk matta som barnen kan sitta och leka på för att ha det bekvämt. I dagens samhälle där en surfplatta eller mobiltelefon ofta finns nära till hands är det bra att uppmuntra bokläsning, en boklåda vid soffan i vardagsrummet där ditt barn kan ha sina favoritböcker är ett bra sätt att få läsningen att bli en del av barnets vardag.

Köket

Att spendera tid ihop mellan träningar, skola, dagis och jobb kan vara svårt, men genom att låta barnen hjälpa till i de dagliga sysslorna så gör ni faktiskt saker tillsammans. Matlagning är ett bra exempel, låt barnen hjälpa till att duka, röra i grytor och lite äldre barn kan hjälpa till att hacka grönsaker med knivar som är anpassade för barn. Genom att få en mysig stund tillsammans kan ni prata om dagen som varit och se ifall någon utav dem behöver hjälp med läxorna efter maten. För att barnen ska kunna plocka ner saker från överskåpen är det bra att ha en pall i köket så att inte barnen börjar klättra upp på diskbänken. Matplatsen är idag inte bara en plats för middag, här görs läxläsning, pyssel och betalning av räkningar. Att satsa på ett lite större matbord med kanske fler sittplatser än vad ni är medlemmar i familjen är bra lösning för att slippa plocka läxböcker fram och tillbaka. Viktigt är också att belysningen ovanför matplatsen passar både mysiga middagar och läxläsning. Pysslar ni och målar mycket i er familj? Då är inte bara en bra arbetsyta viktigt utan också förvaringen av alla pysselgrejer behöver prioriteras. Det behövs både små askar och lådor som ger var sak sin plast och en större samlad förvaringsplats behövs.

Hallen

Denna del av hemmet glöms ofta bort och är tyvärr också är ett kaos av vantar, mössor och overaller som ska hittas. A och O i hallen är en bra belysning för att allt ska kunna hittas en mörk novembermorgon. Förutom belysning så är ju självklart en bra förvaring viktigt för att undvika kaos, det gäller att hitta det sorteringssystem som passar er familj bäst. Antingen har var och en sin egen låda med ytterkläder eller så sorterar ni efter grupper; vantar för sig och mössor för sig. Det handlar om att testa er fram tills ni hittar det som passar er bäst. Ett ypperligt tillfälle för att involvera barnen i hallsorteringen är att låta dem måla eller skriva skyltar till förvaringsboxar, på så sätt tycker de också att det är viktigare att faktiskt lägga var sak på sin plats. I hallen är det också bra att använda sig av krokar för att hänga upp jackor, sätt gärna krokar på en lägre nivå så barnen enkelt kan hänga upp sin egen jacka. När ni sorterar i hallgarderoben eller byrån är bra att tänka på att de mindre barnen har sin förvaring längst ner så de enkelt kan nå den och att dina egna kläder hänger lite högre upp. Att sätta en spegel i barnens nivå blir en lekfull detalj för att anpassa hemmet efter barnens nivå.

Genom att anpassa ditt hem med enkla medel gör du hemmet mer barnvänligt utan att vända upp och ner på hela inredningen. Det handlar inte om att du ska byta inredningsstil utan göra ditt hem mer tillgängligt för dina barn så ni kan få så mycket tid tillsammans för att umgås.

Sortera efter

0

to the top image
Ring oss
(vardagar 09 - 11 / 13 - 17)
0123 - 77 00 00


Gå till kundtjänstsida
Visa desktopversion