0123 - 77 00 00   vardagar 09.00 - 11:00 / 13:00 - 17.00   |   Kundtjänst   |   Betalning & leverans   |   Om oss   |

Från det lilla till det stora – förvaring i hela ditt hem

Förvaring är ofta en bristvara i de flesta hem, vi samlar på oss allt möjligt och tänker inte alltid på att det också ska få plats hemma hos oss. Är du den som gömmer alla prylar i sovrummet och stänger dörren när du har gäster? Du är inte ensam, men med enkel förvaring kan du enkelt lösa det.

Köket

I de flesta kök finns det en platsbyggd förvaring med underskåp och överskåp, de som har tur har också en köksö som ett komplement till den platsbyggda förvaringen. I vanliga fall räcker denna förvaring till de köksrelaterade prylar som behöver förvaras, idag har dock köket blivit mer än en plats där det lagas och äts mat. Läxor, pyssel, räkningar och spelkvällar ska göras i köket, därför krävs det i många hem extra förvaring för att inte allt ska ligga framme. Ett vitrinskåp är den ultimata förvaringspjäsen i ett hem, den slukar mycket prylar och du kan välja att ha öppen, stängd eller inglasad förvaring. Bor du lite mindre så kan ett vitrinskåp kännas alldeles för stort och ta upp mycket yta både på höjden och på golvet, då rekommenderar vi en skänk istället. Den tar upp en del golvyta men ger ett mer luftigt intryck än ett vitrinskåp och slukar en hel del prylar. För ett ännu mer luftigt intryck är vägghyllor eller krokar smarta lösningar för lite mindre prylar som du tycker passar att visas upp.

Drömmer du om en fri köksbänk med en vacker vas med snittblommor i som du kan se när du bläddrar i inredningsmagasinen? Det är tyvärr sällan verkligheten, på köksbänken trängs morgonens disk tillsammans med kaffebryggaren och vattenkokaren. Oljor och kryddor som används dagligen står framme och en vissen kryddväxt står inklämd i ett hörn, detta är en vanlig syn i de flesta hem och det är så det ska se ut. Men med enkla medel kan du låta allt detta stå framme men att det ger ett mer städat intryck, en bricka att ställa kryddor och oljor på vid spisen är perfekt för att skapa lite mer ordning. Skålar och askar är också bra småförvaring för kryddor, frukt och kanske godis. Att så egna kryddor i kruka är snyggt och ger ett trevligare intryck än de som köps i butik. Disken kan vi inte göra så mycket åt, mer än att vi tipsar om att plocka undan allt eftersom du använder prylar i ditt kök. Genom att köpa hushållsapparater i samma serie så ger du ett bättre helhetsinrtyck som känns mer städat, då kan du med gott samvete låta dina köksapparater stå framme. Rullbord en smart lösning för att plocka bort prylar som behöver nås enkelt men som tar plats på köksbänken. Dessutom kan du enkelt flytta runt denna förvaring mellan olika arbetsytor.

Sovrummet

I sovrummet handlar förvaring mesta dels om klädförvaring, garderober slukar mycket och du har möjlighet att hänga upp kläder. Vi rekommenderar att du kompletterar din garderob med en byrå då den ger dig möjlighet att förvara underkläder, byxor och T-shirt på ett smidigt vis och du behöver inte oändligt många galgar hemma. Ligger det alltid kläder på ungarnas golv eller kanske ditt eget? En klädstege där du kan hänga kläder som ska användas igen är perfekt för att lösa det problemet. Glöm inte att sängbordet är ett tillfälle för mer förvaring av böcker, viktiga papper och kanske laptopen. En klassiker är att ha en vägghylla ovanför sängen där böcker, fotografier eller tavlor kan förvaras för att ge lite karaktär till sovrummet. Har du ett gäng fina prydnadskuddar i sängen som läggs på golvet när du ska sova? Lägg dem i snygga korgar under natten så slipper du snubbla över dem om du behöver gå upp mitt i natten.

Hallen

Hallen är det rum som hälsar dig välkommen hem efter jobb, skola och träning. Ofta har du händerna fulla med matkassar, väskor, post eller kanske barn då är det bra att enkelt kunna ställa av det man håller i handen och lägga nycklarna på ett ställe där du kommer ihåg att du har lagt dem. Därför är det bra att ha en fri golvyta precis innanför dörren och på ena sidan av dörren där du kan ställa ner det du har i händerna. En byrå i hallen är bra för att enkelt kunna lägga posten och nycklarna på samtidigt som den ger plats för mycket förvaring. Då vi bor i kallare klimat så kräver det mycket ytterkläder större delen av året, är ni många i familjen så kanske både garderob, klädhängare och hatthylla behövs hemma hos er. I garderoben kan de jackor som inte används så ofta hängas in, placera även förvaringsboxar i garderoben för vantar, mössor och halsdukar. De vantar som används ofta kan du placera på hatthyllan och jackan som används till jobbet varje dag kan du hänga på en klädhängare eller krok så att du enkelt kommer åt den när du ska springa till bussen. Se till att ha bra belysning i hallen för att du enkelt ska hitta det du behöver då hallen ofta saknar fönster och därför uppfattas som mörk. För att underlätta letandet av vantar och mössor på morgonen rekommenderar vi att använda varje familjemedlem får var sin förvaringsbox där han eller hon kan lägga sina egna mössor och vantar.

Genom välplanerade förvaringslösningar kommer du långt på att hållaordning och slipper panikstäda när svärmor står utanför dörren. Men kom ihåg att låta några personliga saker ligga framme för att ge ditt hem en personlighet, plocka fram en vas med blommor när du får besök och glöm inte öpnna upp dörren till sovrummet när gäster kommer på besök nästa gång, våga visa upp hela ditt hem! 

Sortera efter

0

to the top image
Ring oss
(vardagar 09 - 11 / 13 - 17)
0123 - 77 00 00


Gå till kundtjänstsida
Visa desktopversion