0123 - 77 00 00   vardagar 09.00 - 11:00 / 13:00 - 17.00   |   Kundtjänst   |   Betalning & leverans   |   Om oss   |

Inredningsdetaljer

Har du precis inrett ett helt rum så är det vanligt att man slutar där och glömmer det extra detaljerna som ger rummet karaktär. Det är svårt med inredningsdetaljer och veta vad man gillar och vad som fungerar ihop, vi på Confident Living ger dig en bra guide för vad du bör tänka på när det kommer till inredningsdetaljer.

 

Vad du ska börja med

Låt inredningen med små detaljer ta tid och växa fram under tiden, ju mer tid du spenderar i ditt nyinredda hem desto enklare blir det för dig att välja det inredningsdetaljer som passar dig. När du har inrett ett rum så kanske du till och med har införskaffat vissa inredningsdetaljer som matta, och gardiner. Det är bra att börja med de inredningsdekorationer som du faktiskt kommer ha en nytta av och att de inte bara är ett estetiskt inslag, det kan vara en spegel i hallen eller en väggklocka i köket.

 

Ett bra sätt att börja inreda med detaljer är att använda just textilier, då de enkelt kan plocka upp de färger i inredningen som du vill framhäva. Vårt tips är att välja en mer neutral färg på exempelvis gardiner och mattor som är ett ganska stort tyg stycke och lägga färgkrutet på kuddar och plädar.

 

Det är bra att utgå från grund tanken att Less is more när det gäller detaljer, för att inte ge ett rörigt intryck är det bättre att välja ut sina favoriter och gruppera dem i stilleben på väl utvalda platser i rummet. Det kan vara på en byrå, ett bord eller någon annan tom yta i rummet. Om rummet har ett fönster så är fönsterbrädan en ypperlig plats att ställa dina inredningsfavoriter, framför allt växter i snygga krukor. Glöm inte att du också kan ställa växter som inte behöver så mycket solljus längre in i rummet för att få härliga gröna blickfång i hela rummet.

 

 

 

 

 

 

Nästa steg

När du väl har hittat de färger som du vill lyfta i rummet med hjälp av textilier och fått in härliga gröna växter så kan du gå vidare med posters och tavlor. Det är bra att även här ha i åtanke att gruppera dina tavlor för att ge ett mer sammanhängde intryck. Hur du gör en tavelvägg kan du läsa mer om här! Utgå från något tema på motiv i din tavelvägg eller en färg som är genomgående i övrig inredning i rummet.

 

När du känner dig redo kan du ta steget för att köpa dekorationer som du tycker passar till ditt hem, ett bra första steg är att använda ett fat eller en bricka som en grund för ditt stilleben. Du kan börja enkelt med en bricka med ett par ljus på soffbordet. Om du inte vill använda en bricka eller fat för att framhäva ditt stilleben är en glaskupa ett annorlunda alternativ.

 

Det finns inga begränsningar för vad du kan använda som dekoration i ditt hem, det handlar om att känna efter och se vad som passar just dig. Ta tid på dig och leta på bloggar, inredningsmagasin och i vårt stora sortiment för att hitta just dina favoriter. Nedan ger vi tips på vad vi själva använder hemma hos oss för att ge våra hem mer karaktär.

 

 

 

 

 

 • Coffeetable-books är bra att använda på ett sidobord eller soffbord för att visa vem du är och vad du har för intressen

 •  

  Träfigurer är neutrala i färger men ger ett lekfullt intryck, perfekt för den skandinaviska stilen.

 •  

  Vaser är vackra blickfång på matbordet, du behöver inte alltid ha snittblommor i utan satsa på en vas som ger ett statement som solitär eller ett par vaser i grupp.

 •  

  Ljuslyktor och ljusstakar kan vi inte få nog utav, de passar i alla rum och vi bor trots allt långt upp i norr där mörkret ger oss möjlighet att ha tända ljus större delen av året.

 •  

  Askar och boxar är både praktiska och snygga för förvaring på många ställen i hemmet och de är också ett blickfång och en vacker detalj.

 

Kika in i vårt sortiment av inredningsdetaljer för att inspireras och hitta dina nya inredningsfavoriter!

Sortera efter

0

to the top image
Ring oss
(vardagar 09 - 11 / 13 - 17)
0123 - 77 00 00


Gå till kundtjänstsida
Visa desktopversion