Samura tillverkar alla sina knivar av högkvalitativt japanskt stål, med en imponerande hårdhet på 58-61HRC, för att kunna tillfredsställa de höga krav professionella kockar ställer på skärpa och hållbarhet. Handtagen till samtliga deras knivar är även framtagna för att ge optimal känsla och komfort. Tillsammans gör dessa egenskaper matlagningen till ett rent nöje!
BLACKSMITH-serien har blad tillverkade av japanskt kvalitetsstål med hög kol halt. Detta gör kniven till 30-40% tyngre än andra motsvarande Samura-knivar, något som förbättrar känslan enligt många. Eggen på Blacksmith-knivarna är dessutom manuellt färdigställd med 5000 grit våtslipsten. Ett manuellt steg i tillverkningsprocessen hamrar fram den snygga ytan och alla knivar är försedda med ett traditionellt Japansk handtag av Micarta. Detta tillsammans gör Blacksmith-knivarna till bland de mest råa knivarna på marknaden!
Detta är deras mångsidiga, 18cm långa japanska Santokukniv.