Namnet Santuko står för "Tre dygder". Namnet refererar till användningsområdena av kniven. Till exempel, de kan användas för hacka, tärna och skära kött, fisk och grönsaker. Santuko kniven rekommenderas till nybörjare och hemmakockar.
Igor's tankar: Santukokniven är en av mina top 3 knivar på grund av dess breda användningsområde och hur enkelt det är att arbeta med den. Jag förstår varför denna typen av kniv är den mest populära i Japan. Jag rekommenderar denna kniven till alla typer av kockar, nybörjare som proffs, och om du letar efter en bra första kniv som hänger med dig en livstid, och också hjälper dig i din matlagning, så är detta kniven för dig.
Santuko från Sapega's Seijaku Fusion Serie: Är ett hand-smitt blad tillverkat i VG-10 ståls kärna omslutet av 67 lager av "high-carbon" damaskerat rostfritt stål, vilket ger bladet en extrem styrka, hållbarhet och tålig. Bladen som är skapade på detta sätt blir extremt hårda. De högkvalitativa materialen kombinerat med detaljerad tillverkning skapar tillsammans denna hållbara kockkniv.
Bladets skalpell-liknande skärpa kommer även från en unik slipteknik, där bladet är slipat två gånger för hand på roterande stenar och efter det polerade på ett läder-hjul. Denna så-kallade Honbazuke-slipning ger kniven en extrem skärpa. Knivar som skapas med denna metod karakteriseras av just dess skärpa. Alla knivar från Sapega kommer med Honbazuke slipning.
Det ergonomiska handtaget tillverkas i ebenholtsträ och bidrar till den perfekta kniven tillsammans med det extrema bladet. Med ett unikt stycke trä för varje kniv skapas en unik design för varje kniv. Den egentillverkade sigillet på handtagets botten och det subtila mosaikmärket bidrar till den perfekta designen för Seijaku Fusion knivserien.