Samura tillverkar alla sina knivar av högkvalitativt japanskt stål, med en imponerande hårdhet på 58-61HRC, för att kunna tillfredsställa de höga krav professionella kockar ställer på skärpa och hållbarhet. Handtagen till samtliga deras knivar är även framtagna för att ge optimal känsla och komfort. Tillsammans gör dessa egenskaper matlagningen till ett rent nöje!
SUPER 5-serien har knivblad som är tillverkade genom damaskering av rostfritt stål. Damaskering är en avancerad forna smidesteknik som innebär att man viker och sammanfogar lager av stål för att optimera skärpa, hållbarhet och renheten i stålet. Denna serie har manuellt hamrat blad beståendes av 5 lager stål med hög kolhalt. Dessutom är den färdigställd genom en manuell framslipning av eggen med 5000 grit våtslipsten. Om du sköter kniven väl håller den skärpan upp till dubbelt så lång tid som en konventionell modell beståendes av ett lager stål.
Detta är den mångsidiga, 16cm långa, allkniv-modellen som är 30-40% tyngre än motsvarande Samura-modeller.