Japanska knivar

Japanska kockknivar har blivit bland de mest populära köksredskapen i köket. Det som skiljer sig från en japansk kniv jämfört mot en traditionell europeisk kniv är att stålet är hårdare och kan därför klara en brantare slipning.

En japansk kniv är den perfekta kniven att använda om man ska hantera alltifrån grönsaker till fisk och benfritt kött då knivbladets vassa egg lätt tar sig igenom dessa råvaror. Knivens vassa och hård blad gör det även möjligt att skära väldigt tunna och exakta bitar. Japanska knivar skall helst inte användas när hårdare delar av en råvaran skall skäras, som exempelvis ben. Utöver japanska knivens egenskaper så har dessa många gånger väldigt läcker design, både knivbladet och handtaget. I vårt sortiment finner du även santokuknivar. Denna sorts japanska kniv passar perfekt för att hacka, strimla och tärna med. Santoku översatt till svenska blir ungefär ”Tre dygder” och tros komma från den japanska matlagningskonsten som är känt som Ryoris tre hörnstenar, vilka är hacka, strimla och tärna. Vi erbjuder ett brett och attraktivt sortiment av japanska knivar i olika modeller och storlekar från välkända och populära varumärken som Satake och Global. Vi har japanska knivar för både proffs och avancerade hemmakockar!

Populära varumärken

Sortera: 40 / 116 Produkter

Visar 40 av 116 artiklar