Keramiska knivar

Keramiska knivar har massor av fördelar jämfört med klassiska stålknivar och verkligen väl värda att testa! En av dessa fördelar är att skärpan är bättre än vanliga stålknivar. Andra fördelar är att keramiska knivar inte överför metallsmak till maten, de rostar aldrig och medför mindre risk för bakteriesamling.

En ytterligare fördel med keramiska knivar är att knivbladets egg slits ned väldigt långsamt då eggen är så pass hård. Det sägs att det krävs 1 slipning av keramiska knivar på 10 slipningar av traditionella stålknivar. Men när det kommer till att skära i skaldjur, ben och andra hårdare råvaror bör du inte använda en keramisk kniv, då funkar och håller en stålkniv bättre. I vårt breda sortiment hittar du keramiska knivar från populära och välkända varumärken som bland annat Bodum, Stellar och Kyocera. Hoppas du hittar en keramikkniv som passar perfekt för dig och dina behov!

Populära varumärken

Sortera: 30 / 30 Produkter