Kockknivar

Ett ha en kockkniv i köket är ett måste! Kockknivar är en väldigt populära knivmodell då den täcker flera användningsområden i köket, vilket gör detta till en prioritet bland köksredskapen. I vårt sortiment hittar du japanska, europeiska och keramiska kockknivar vilket gör det lätt för dig att hitta just din kockkniv!

Vilken kockkniv behöver du? Om du ofta hanterar grönsaker och vill hacka dina råvaror med lätta och snabba rörelser så passar den japanska kockkniven bäst för dig då slipvinkeln på ett japansk knivblad är 5-10° brantare än de europeiska. Ifall du ofta hanterar kött eller tyngre råvaror passar den europeiska kockkniven bättre då dessa är något mer böjliga. Söker du en sylvass kniv som länge skall hålla skärpan så passar den keramiska modellen utmärkt, dessa är dock lite mer ömtåliga och bör inte användas för att skära i exempelvis benbitar. Bland våra kockknivar finner du bland annat damaskusknivar som är tillverkade med damaskusstål, vilket ger en känsla av exklusivitet och lyx. Namnet härstammar från tekniken man använder för att ta fram stålet, vilket är genom damaskering. Detta innebär att stålets och järnets egenskaper kombineras för att optimera hållbarhet och skärpa av knivbladet. Om man sedan etsar damaskusstålet så bildas oregelnbundna vågmönster, vilket är stiltypiskt för en damaskuskniv.

Populära varumärken

Sortera: 40 / 118 Produkter

Visar 40 av 118 artiklar