Inspiration

Så skapar du en lyxig känsla i badrummet

06 juni 2017

Inred badrum

Det är vanligt att badrummet glöms av när man inreder sitt hem, det lämnas tyvärr sterilt och naket i många fall. Med små medel kan du trolla bort den sterila känslan och skapa en lyxig oas där du kan ta hand om dig själv.


Möblera och inred badrummet

Om du har plats i ditt badrum så är det både praktisk och snyggt att inreda ditt badrum med en eller flera möbler. Det kan vara en snygg stol som du kan lägga din kläder på när du duschar, ett rullbord med en växt, ett stilleben eller dina kroppsvårdsfavoriter på. Har du barn hemma kan en pall vara bra att ha i badrummet så att även de små kan se sig själva i spegeln. Försök tänk utanför boxen och ta in någon unik möbel som ger en karaktär till ditt badrum. Det finns många badrumsserier där tvålkopp, tandborsthållare och tvålpump går i samma serie, våga testa att blanda dina favoriter för att sticka ut.


Förvaring

Badrummet är det rum där vi har ett stort behov av småförvaring, tops, make-up-pads och smycken behöver varsin plats. Snygga boxar och askar i exempelvis marmor är snyggt att ha framme och är inget som du alltid behöver gömma i badrumsskåpet när du har gäster. En stående hylla är perfekt för att förvara lyxiga badlakan, ett par snygga schampoflaskor och toalettpapper i en snygg förvaringsbox.

Glöm inte att ha en stilsäker tvättkorg och att hänga upp snygga krokar för handdukar och badrockarna i badrummet. Våga visa vad du har i badrummet så slipper dina gäster snoka i badrumsskåpet.


Belysning

Badrummet har gått från att vara ett rum för rena behov till att bli central del i hemmet med innovativ och utvecklad design. Allmänbelysningen i badrum är smidigast någon form av inbyggnadsspots, plafond eller spotskena. Att addera dimmerfunktion är ett smart sätt för att skapa en mysig känsla. Allmänbelysning och stämningsbelysning räcker i många fall inte då belysning vid spegeln också krävs. För bästa resultat bör belysningen också här på placeras på var sin sida om spegeln. Belysning i badrummet ska vara fukttålig, var noga med att konrollera att de armaturer du köper har rätt IP-klass. 


Det lilla extra

För att skapa den lyxiga hotellkänslan i ett badrum är det ”det lilla extra” som ger helheten en karaktär och lyfter det från att vara naket och sterilt. Det kan vara ljuslyktor som står på handfatet eller badkarskanten som ger den mysiga känslan. Växter och snittblommor är ett hett tips att ta in i badrummet för att ge lite färg och grönska, har du inget fönster i badrummet rekommenderar vi att du väljer en växt som ska stå skuggigt. Alternativt att du flyttar den till ett fönster med jämna mellanrum men låter den stå badrummet när du exempelvis har gäster hemma. Doftljus gör sig väldigt bra i badrummet och det finns flera härliga dofter att välja mellan. Badrumstextilier är det bästa knepet för att skapa en mysig och lyxig känsla i badrummet, låt dina snyggaste badlakan ligga framme, placera en vacker badrumsmatta på golvet och sätt upp gardiner i fönstret. Att lägga lite extra pengar på ett snyggt duschdraperi är värt för att ge lite karaktär till badrummet.

När du har inrett ditt badrum tycker vi att du ska unna dig själv ett hemma spa i ditt ”nya” badrum och beundra ditt verk.