Holmegaard

Holmegaard är ett danskt designvarumärke framvuxet ur glasbruket med samma namn. I dag har Danmarks äldsta glasbruk vuxit till en stor koncern men fortfarande är kärnverksamheten att tillverka munblåst glas, även om man nu för tiden också tillverkar maskinblåst glas som ett komplement. Hos oss hittar du ett stort urval av deras vackra glaskonst med allt från vin- och snapsglas till vaser och karaffer.

Visar 40 av 111 artiklar

Holmegaard

Glas från Holmegaard är det som man stilmässigt oftast förknippar med typisk dansk glaskonst och en av deras mest kända kollektioner är glasserien Charlotte Amalie som innefattar vitvinsglas, rödvinsglas och ljusstakar i glas. Holmegaard är också kända för sina vackra glaskaraffer som förekommer i flera kollektioner. En annan, mer modern serie är Karen Blixen som består av vaser och ytterkrukor i vitt glas. Många av Danmarks mest berömda konstnärer och formgivare har genom åren haft samarbeten med Holmegaard, så som Arne Jacobsen, Jette Frölich och Jacob E. Bang. Genom att aldrig stagnera utan ständigt utveckla sin produktion och föra sitt historiska arv vidare, lyckas man hålla kärleken till glas och glaskonst levande. Vårt urval ger dig möjlighet att hitta din favorit.

En produkt i glas från Holmegaard passar dig som vill ha glas, skålar eller karaffer av mycket hög kvalitet med ett rent, fulländat uttryck. Hos Holmegaard lämnas ingenting åt slumpen och varje detalj hos ett glas från Holmegaard är omsorgsfullt och vackert designad. Kärleken till glashantverket lever vidare i alla kollektioner från Holmegaard och varumärket är ständigt aktuellt eftersom man hela tiden använder sig av de bästa formgivarna och den senaste tekniken. Hos oss hittar du ett Holmegaard glas för varje tillfälle i livet och det är enkelt att kombinera en uppsättning vackert formgivna glas med passande skålar, ljuslyktor eller ljusstakar i samma material och typiska utförande.

27