Iittala

Varumärket Iittala är Finlands stolthet. Med tradition, design och ett formspråk som passar de flesta har företaget vunnit framgångar i över hundra år. Med skickliga formgivare och duktiga hantverkare fortsätter företaget att vara en av de ledande inom både bruksglas och glaskonst. Hos Confident Living finns ett stort utbud från det finska varumärket.

Visar 40 av 375 artiklar

Iittala

Flera serier och produkter från Iittala har blivit kända och glas som designades för många år sedan är fortfarande lika aktuella. Aino Aaltos skapelse "Bölgeblick" är en serie glas med ringar som påminner om de ringar som skapas på vattnet när man kastar en sten. Det är enkla, funktionella glas som kan staplas på varandra. Savoyvasen som formgavs av Alvar Aalto är en klassiker. Med dess böljande former har den blivit en symbol för finsk design. Vaserna tillverkas fortfarande i byn Iittala och är munblåsta. Ljusstaken Festivo finns i många skandinaviska hem och igenkänningsfaktorn är stor då många vet att den är från just Iittala. Företagets syn på design är att det handlar om människor. Det handlar om att se framåt och att skapa ljus även under den mörka årstiden.

Att tillsätta några produkter från Iittala i hemmet handlar om att tillsätta skönhet och funktion. Produkterna från Iittala är dessutom tidlösa så det är inget man behöver byta ut efter en säsong. Många av de mest populära glasen från Iittala har många år på nacken. Förutom glas som kan användas både till vardags och fest hittar man även glaskonst från Iittala. Serien "Birds" till exempel är unika färgglada fåglar som avviker från den rena skandinaviska designen. Därför passar de in så bra också, just för att de är avvikande och skapar en kontrast. Produkter från Iittala passar perfekt att ge som gåva eftersom det är en investering i skönhet och design.

27