Kosta Boda

Kosta Boda är Sveriges äldsta verksamma glasbruk och ett välkänt varumärke världen över när det gäller glas och glaskonst. Framförallt är de kända för sina vackra, konstnärliga skapelser och sina många unika samarbeten med framgångsrika formgivare genom åren. Kosta Bodas produkter syns både i hemmen och på uppmärksammade prisutdelningar, då de tillverkat pokaler för bland annat Melodifestivalen och Let's Dance.

Populära produkter

Visar 40 av 274 artiklar

Kosta Boda

Kosta Bodas hantverk kännetecknas av nytänkande och hög kvalité och varumärket ligger i framkant med nya tillverkningsmetoder och designers. Några av de mest kända kollektionerna är samarbeten med glaskonstnärerna Ulrica Hydman-Vallien och Bertil Vallien. Bertil har designat för Kosta Boda sedan 1963 och hans mest populära serie anses vara Château som innehåller glas som är både stilrena och eleganta. Det sägs även att påven ska äga exemplar från hans kollektioner, och hans verk finns representerade på flera välkända museer. Ulrica Hydman-Vallien är kanske mest känd för sina moderna glasserier med ansikten och blommor. På senare år har vi även sett konstnärer som den unga bloggaren Sara Woodrow i samarbete med Kosta Boda. Hon började att visa upp och sälja konstverk på sin blogg, för att sedan samarbeta med Kosta Boda. Hennes stil utmärks av modernitet och känslan av skisser.

Kosta Boda har genom åren varit trendsättare när det gäller glastillverkning, både i Sverige men också internationellt då många av deras kollektioner blivit välkända och uppskattade även utomlands. Kosta Boda glasverk inbjuder till att sätta din personliga prägel på hemmets glas och glaskonst, då det finns otaliga kollektioner att välja från, och man kan blanda och skapa sin alldeles unika stil med kvalitetsglas ifrån Kosta Boda. Gillar du den stilrena och enkla stilen, den romantiska eller färgglada? Den modernistiska eller de mest fantasifulla kreationerna? Kosta Boda har allt det, och mycket mer. Vi erbjuder ett stort utbud av produkter från Kosta Boda. Varje sig det handlar om en prydnad i form av en glassko, en ljuslykta inspirerad från Shakespeares Hamlet, eller vackra och färgglada glas så hittar ni det här.

27