Kristina Dam Studio

Kristina Dam Studio arbetar med grafisk design, konst och interiör. Varumärket presenterar en ny kategori av produkter som, på ett enkelt sätt, utmanar gränserna. Produktportföljen består av präglade illustrationer, 3-dimensionella konstföremål, posters, och möbler. Samtliga möbler är gjorde av naturmaterial vilket skapar tidlösa och varaktiga mönster. Tydligt och vackert – enkelhet med en attityd.  Hela produktionen är europeisk och tillverkade av lokala material.  

Visar 40 av 86 artiklar

Kristina Dam Studio

Kristina Dam Studio arbetar med grafisk design, konst och interiör. Varumärket presenterar en ny kategori av produkter som, på ett enkelt sätt, utmanar gränserna. Produktportföljen består av präglade illustrationer, 3-dimensionella konstföremål, posters, och möbler. Varumärket skapades 2012 av Kristina Dam efter examen på konsthögskolan i Köpenhamn och består numera av ett stort team av begåvade och etablerade designers.

Samtliga möbler är gjorde av naturmaterial vilket skapar tidlösa och varaktiga mönster. Tydligt och vackert – enkelhet med en attityd.  Hela produktionen är europeisk och tillverkade av lokala material.  

Kristina Dam menar på att alla produkter skall addera till rummet – ge det karaktär och attityd. Tillvägagångssättet är skulpturellt och inspirerat av japanska detaljer, grafisk Bauhaus-konst och det opretentiösa sättet som artister behandlar material. Därför släpper de alltid en ny skulptur tillsammans med varje kollektion som kommer ut två gånger per år.