Marimekko

När det finska varumärket Marimekko nämns tänker nog de flesta på de lekfulla och ofta färgstarka mönstren som är dess signum. Ett av de mest kända mönstren är storblommiga Unikko, men företaget har även utvecklat en hel del andra moderna klassiker som till exempel Rosarium och Kaivo. Hos oss hittar du en mängd olika produkter från varumärket, både textiler och andra inredningsdetaljer.

Marimekko

Marimekko var något alldeles nytt och nytänkande när företaget gjorde sitt intåg på marknaden under 50- och 60-talet. Bland de mest kända mönstren finner man Unikko formgett av Maija Isola redan 1964. Trots att de färgsprakande mönstret nu har ganska många år på nacken så är det fortfarande populärt och en så kallad modern klassiker. De vackra blommorna återfinns bland annat på husgeråd och hemtextilier i många olika spännande färgställningar. Även andra mönster har genom åren blivit mycket populära, till exempel Hortensie som föreställer en stiliserad blomma. Kort kan man säga att Marimekko strävar efter att tillverka klassiska produkter som är gångbara år efter år utan att bli tråkiga. Den ofta stilrena men samtidigt lekfulla designen är det som gör att Marimekko alltid håller sig aktuellt.

En modern klassiker som Marimekko är verkligen gångbar i alla hem. Marimekko har något för alla oavsett om man gillar det strikta och grafiska, eller det mer lekfulla och färgglada. Produkterna från Marimekko har dessutom en tidlös design, något som gör att de blir riktiga favoriter som håller i många år. Oavsett om soffan behöver piggas upp med fina kuddar, badrummet behöver nya handdukar eller om köket behöver ett lyft i form av snygga och funktionella husgeråd så hittar du produkter från Marimekko som passar för ändamålet. Glöm inte heller att designklassiker som de från Marimekko är utmärkta gåvor och något som mottagaren kommer att ha glädje av länge. Hitta din favorit i vårt stora utbud.

27