Rörstrand

Svenska Rörstrand är en av Europas största porslinstillverkare med anor som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Bland varumärkets mest kända kollektioner ingår Swedish Grace, Mon Ami och Ostindia som numera är designklassiker i svenska hem. Hos oss hittar du ett stort utbud av Rörstrands vackra porslin där både tidlösa kaffemuggar och tallriksuppsättningar ingår.

Visar 40 av 187 artiklar

Rörstrand

En detalj som kännetecknar Rörstrands kollektioner genom åren är varumärkets förmåga att skapa klassiker som nylanseras år efter år. Rörstrand har genom åren samarbetat med ett stort antal framgångsrika formgivare, både i Sverige och utomlands. Ostindia, som framröstats till århundradets servis, är ett samlarobjekt för många och Ostindia är ett givet inslag vid högtider och andra festliga tillfällen. Även svenska modevaruhuset Filippa K har genom ett samarbete med Rörstrand satt sin signatur på en kollektion med kaffemuggar. Textilier i olika skepnader har givit inspiration till det tryckta mönstret på muggarna som idag är eftertraktade samlarföremål och ett nytt mönster lanseras årligen. Genom att uppdatera och återskapa sitt porslin har Rörstrand positionerat sig som en av de starkast lysande varumärkena i designvärlden. I vårt sortiment kan du upptäcka Rörstrands unika produkter och finna en personlig favorit.

I utbudet av produkter från Rörstrand finner du garanterat porslin som framkallar ett ha-begär. Välj bland ett stort antal servisdelar från Rörstrand som sätter guldkant på dukningen. Louise Adelborg var en tysk formgivare för Rörstrand som i konstsammanhang tituleras "Rörstrands grand old lady". Adelborg var kvinnan bakom veteaxet som kännetecknar storsäljaren Swedish Grace by Rörstrand. Kollektionen har nu fått tillökning av My first Swedish Grace i fältspatporslin som är skapat för de minsta i familjen. Hos oss får du ditt lystmäte stillat när det kommer till formgivning av världsklass och du kan inhandla porslin som Mon Ami och Ostindia som garanterat kommer gå i arv. Kombinationen av tidlöshet som kännetecknar Ostindia och nytänkandet som aktuella samarbeten tillför är vad som gör varje måltid till en fest med en servis från Rörstrand.

27