SATAKE

När familjen Satake grundade sitt företag med samma namn i slutet på 1800-talet bestod produktionen mestadels av redskap för jordbruk och risodling. Fram till idag har utbudet expanderats rejält och innefattar numera det mesta inom matlagning och hushåll. Här finner du ett utvalt sortiment av alltifrån mortlar och grytor till knivar och slipstenar.

Visar 40 av 93 artiklar

SATAKE

Köksknivar från Satake har blivit något av hemmakockarnas favorit, tack vare att de är så lätta att använda även för den som saknar större vana samtidigt som de ger ett professionellt resultat. Faktum är att när Satake under första halvan av 1900-talet lanserade sin första kökskniv i härdat stål för hemmabruk så var det en omedelbar succé. Blad med så pass hög kvalitet hade fram tills dess varit något som bara yrkeskockar hade tillgång till, och med ett greppvänligt handtag i magnolia kunde man nu också i hemmet få riktigt bra resultat. Även om Satake erbjuder i stort sett allt man kan tänkas behöva i köket så är det knivarna som blivit företagets kännetecken för de allra flesta. Idag finns de i en uppsjö utföranden och med grepp i olika material - allt efter smak och behov.

Satake är ett japanskt företag vars produkter präglas av den japanska kulturen både när det gäller form och till viss del också funktion. Ett exempel är de högklassiga kockknivarna med blad i härdat rostfritt stål: utmärkta för att få till en perfekt snittyta. Ytterligare ett exempel är de många tekannor som Satake tillverkar - där hittar du din egen favorit för en privat teceremoni. Men naturligtvis kan man använda sin tekanna från Satake vid morgonens frukostbord, och övriga kökstillbehör från Satake är precis lika användbara i ett västerländskt kök som i ett japanskt. Du hittar stilrena mortlar, praktiska kökshanddukar, rejäla gjutjärnsgrytor och mycket mer från Satake här hos oss. Med det varierade utbudet så blir det inget problem att hitta en produkt som passar in därhemma och som dessutom kommer till användning.

27