manufacturer logo
Aeron kontorsstol - Fullt utrustad, Blankpolerad

Aeron kontorsstol - Fullt utrustad, Blankpolerad

Välj en variant

18 995 kr
st
Välj en variant
   I lager för omgående leverans
(Beräknad leveranstid 1-3 arbetsdagar )
30 dagar öppet köp

Aeron hamnade inte på Museum of Modern Arts permanenta samling endast för att den såg cool ut. Och även om de gör det, så är dess utseende bara början. Aeron har både komforten och designen. Den anpassar sig naturligt till praktiskt taget alla kroppsdelar, och är hela 94% återvinningsbar. Även om den är svart, så är den lika grön som ordet miljövänlig. 

Designerduon Chadwick och Stumph ville ha en helt ny typ av stol. Så de inledde sitt arbete med att tänka på vad en stol borde göra för en person. De började med att kontakta människor som tillbringar mycket tid i sina stolar på ålderdomshem, då de kom till några fasta slutsatser. En stol skall vara ergonomisk nog att vara till fördel för din hälsa när du sitter ner längre perioder än du borde. Funktionellt ska den röra sig samt anpassa sig så naturligt som möjligt Den bör vara stödjande i vilket position du än har., och för varje arbetsuppgift du än tar dig för. Den skall passa alla storlekar. Miljömässigt, så ska stolen vara miljötänkande. Tillverkningen ska skona naturresurserna, vara lätt att reparera, återvinningsbar samt lätt att demontera. 

Aeron kontorsstol uppfyller samtliga kriterier. 

"Den mänskliga formen har inga raka linjer, den är biomorphisk. Vi designade stolen för att vara, framför allt biomorphisk eller rundad, som en metafor för den mänskliga formen i både det visuella och i sinnet. Inte en enda rak linje.......kan finnas på en Aeron stol. "


Mått (cm) - För storleksguide, se extrabild.

Small:

Sittdjup: 40, Sitthöjd: 36,5-49,5, Bredd (armstöd till armstöd): 66,3, Höjd: 104,2, Sittbredd: 48,3

Medium:

Sittdjup: 43,2, Sitthöjd: 40-55,2, Bredd (armstöd till armstöd): 67,8, Höjd: 106,7, Sittbredd: 51,5

Large:

Sittdjup: 47, Sitthöjd: 40-55,2, Bredd (armstöd till armstöd): 71,4, Höjd: 114,3, Sittbredd: 54,9

Specifikationer: Hjul för hårda golvTilt, tilt limiter och front tiltFullt justerabra armstödArmstöd i läderJusterbart svankstöd, Posture fitBlankpoleradClassic pellicle

Färg Svart
Armstöd Med armstöd

Art nr: /