manufacturer logo
Cobra Ljusstake Mellan 2pack Rostfritt Stål

Cobra Ljusstake Mellan 2pack Rostfritt Stål - Georg Jensen

1 373.75 kr 1 373.75 kr 1 099 kr
st
Välj en variant
Leveranstid:
14 dagars öppet köp
  • Design av Constantin Wortmann
  • Inspireras av smältande vax
  • Dramatisk tolkning

Den klassiska ljusstaken med en dramatisk tolkning.

Det är de starka kurvorna som ger Cobra ljusstake den levande känslan av rörelse. Ljusstaken har en klassisk, men dramatiskt svängd form. På sättet den reser sig på ser det nästan ut som att ljusstaken trotsar tyngdlagen. Den delar många kvaliteter med ormen som gett den sitt namn, den är imponerande, modig och effektfull.

Formen är delvis inspirerad av smältande vax och kurvan är så dynamisk att den liknar en klassisk ljusstake, som helt enkelt har börjat smälta. Det är något alldeles speciellt med den förföriska formen, den dynamiska spiralformen och spegelblanka ytan i rostfritt stål. Den blanka ytan gör att den fångar och reflekterar ljuset.

Designen bakom dessa ljusstakar står Constantin Woortmann för. Han studerade design i München, som senare följdes av praktik och ett antal designprojekt på frilansbasis för Ingo Maurer. 1998 var han med och grundade designstudion Büro für Form, tillsammans med Benjamin Hopf. Ett stort antal internationella priser och utställningar ger kvitto på deras stora framgångar.

Ljusstakarna mäter 20 cm i höjd och 8 cm i bredd.

Höjd 20 cm
Material Rostfritt stål
Färg Grå
Bredd/diameter 8 cm
Tillbehör

Art nr: 10059180