manufacturer logo
Glasklasen 40 glas

Glasklasen 40 glas

Färg

Glasklasen 40 glas - Förkromat stålKromGlasklasen 40 glas - Klarlackat stålMetallGlasklasen 40 glas - Svartlackerat stålSvart
3 695 kr
st
Välj en variant
 I lager för omgående leverans
(Beräknad leveranstid1-3 arbetsdagar)
30 dagar öppet köp

Glasklasen är en serie ljuskronor som samtidigt är både ljuskälla och förvaringsplats för dricksglas på fot.
Glasen kan antingen vara likadana eller i olika kombinationer av former och färger. Eftersom glas inte ingår avgör varje innehavare av Glasklasen det slutgiltiga utseendet på sin ljuskrona beroende på vilka glas som används. 

Glasklasen är lämplig att placera över ett matbord, en bardisk, en köksö eller t. ex. i en fönsternisch, i privata och offentliga miljöer. Med en klar glödlampa ger Glasklasen ett behagligt allmänljus där reflexer i glasen skapar ljusdagrar och mönster på omgivande ytor i rummet. Glasklasen är en svensk konstindustriprodukt formgiven av ett team arkitekter - Gunnar Cedervall och Björn Stillefors - samt industridesignern Jörgen Pudeck. Tillverkningen sker i Småland i en välkänd smedja med anor från 1840-talet.

Ljuskronorna tillverkas i stål och görs i tre storlekar; Lillklasen 16 glas, Glasklasen 40 glas och Storklasen 76 glas, och i tre ytbehandlingar; svartlack, klarlack och förkromad.  

Storklasen 76 glas har två pendlar/glödlampor och tillverkas alltid på beställning. Längden på pendlarna är därmed alltid avpassade efter önskemål.

TAKHÖJD

Glasklasen, inklusive pendel/rör i standardlängd, är avpassad att hänga över ett matbord i ett rum med ca 2.40 m takhöjd.


Bredden som visas är för takkronan och stommen ända upp i taket. Höjden på själva takkronan är 30 cm.

Höjd80 cm
MaterialinfoGlas ingår ej
Bredd/diameter60 cm

Art nr:/