manufacturer logo
Matta Akita

Matta Akita

Välj en variant

5 495 kr
st
Välj en variant
   I lager för omgående leverans
(Beräknad leveranstid 1-3 arbetsdagar )
30 dagar öppet köp

Vackert, flatvävd ullmatta från varumärket Classic Collection. med inslag av viskos. Akita har ett taktilt mönster som går ton i ton med mattans bottenfärg. Passar utmärkt i vardagsrummet eller som en mysig matta att sätta ned fötterna på i sovrummet.  

Mattan är certifierad med Care & Fair, vilket garanterar att den produceras utan illegalt barnarbete, under humana arbetsförhållanden och till skäliga löner. Det innebär även att CC skänker pengar till familjerna i mattvävardistrikten. Pengarna går till barnen och möjliggör regelbunden skolgång, samt sjukvård.

Skötselråd:
Dammsug regelbundet (utan borste), lämnas in för torrtvätt, mattunderlägg rekommenderas för att skydda mattan samt golvet. Luddning är ett normalt beteende på denna typ av matta och oftast lugnar det ner sig med tiden. Detta är också ett kännetecken för alla finare ullmattor. Det kan vara bra att veta att noppor/luddande mattor inte är ett tillverkningsfel, utan karaktäristiskt för denna typ av tillverkningsteknik och material. Det handlar också till stor del om användning och underhåll. Noppor kan uppstå där mattan utsätts för mycket trafik, förflyttning av möbler, dammsugarmunstycke med borste eller annan påfrestande hantering.
Dammsug din matta innan du noppar av den, använd noppmaskin eller sax. Var försiktig så du bara tar bort luddet och inte skadar mattan på djupet. Avsluta med att dammsuga mattan i luggens riktning. Akita ullmatta är vävd för hand och därför helt unik. Detta medför att avvikelser i mönster, färg och storlek kan förekomma.
Dessa avvikelser skapar en levande och unik produkt. Ta väl hand om din nya matta så kommer den pryda hemmet under lång tid.

Art nr: /